Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moje placki
26-02-2016, 00:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2016 00:30 przez Pawełek.)
Post: #1
Moje placki
Postanowiłem podzielic sie z Wami swoimi wypiekami. Maka 00 hydratacja 62% fermentacja max 20 godzin ( nie mam cierpiwosci na 72h Dodgy) ale spróbuje!
brakuje mi tylko troche wiecej temperatury na gorze pieca tzn szkoda ze grzalka sie wylacza jesli robimy rozgrzewke na 3 stopniu.

[Obrazek: 775991bf3c2672femed.jpg]
[Obrazek: ed73130c82687f68med.jpg]
[Obrazek: 83b52fb01cb13d9amed.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26-02-2016, 09:39
Post: #2
RE: Moje placki
ile piekłeś tą ostatnią? jak dla mnie idealna... nie lubię przypieczonych za bardzo Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26-02-2016, 11:58
Post: #3
RE: Moje placki
jak dla mnie 2 perfekcyjna Smile
z temp ja mam taki sposób,że nagrzewam piec na 2, i przed włożeniem pizzy daję 3. pizze wkładam dopiero jak grzałka jest czerwona - wtedy temp jest idealna. Po upieczeniu daję znów na 2 i zostawiam na chwile otwarty piec - kamień się aż tak nie wystudzi, za to czujnik trochę tak. Dzięki temu przy kolejnym placku pozwoli grzać grzałce przez cały czas pieczenia pizzy, czyt. grzałka będzie czerwona Wink
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
24-07-2016, 14:27
Post: #4
RE: Moje placki
Tu można porównać jak wygląda pizza pieczona w zwykłym piekarniku. Widać, że niska temperatura nie daje takiego efektu. Ciasto jest zbyt spieczone ser zaledwie rozpuszczony. Ta pizza wyglądałaby dużo lepiej, gdyby była upieczona w porządnym piecu, w wysokiej temperaturze.

[Obrazek: o8lcj74mjoev_t.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości