Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wymiana kamienia
22-02-2016, 20:23
Post: #1
Wymiana kamienia
Czy są jakieś zalecenia co ile trzeba wymieniać kamień? Dzisiaj po paru dniach użytkowania zrobiłem kilka przypalonych plam po wycieku z pomidora. Ktoś ma jakieś doświadczenia?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
22-02-2016, 21:10
Post: #2
RE: Wymiana kamienia
Wymiana kamienia to raczej kwestia estetyki. Plamy i ciemnienie kamienia są normalne i nieuniknione podczas normalnego używania. Jednak przy odpowiednim traktowaniu nie wpływają negatywnie na jakość działania pieca. Niekorzystne ( powodujące wiekszą ilość dymu ) są plamy po oliwie, tego należy unikać, bo potem będą dymić przez długi czas. W skrajnych przypadkach można pomyśleć o wymianie kamienia.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
23-02-2016, 08:49
Post: #3
RE: Wymiana kamienia
oliwy do ciasta nie dodaję to nie powinno być problemu Blush

plamy powstały i pewnie będą dalej powstawać z powodu sporej ilości dodatków na pizzy, ale coś kosztem czegoś innego, jak zawsze Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
02-11-2016, 20:03
Post: #4
RE: Wymiana kamienia
Plamy powstają, ale chyba nie warto się tym przejmować, im dłużej użytkuje się piec tym lepsze efekty. Zrobienie gotowej pizzy zajmuje dokładnie tyle czasu ile jej zamówienie i oczekiwanie na dostawę. Mój piec jest używany min 2 razy w tygodniu i efekty są rewelacyjne. Zaoszczędziłam już sporo kasy. Jesteśmy bardzo zadowoleni z zakupu. Ostatnie zamówienie z czasów "przedpiecowych" to koszt ponad 100 zł za 3 cienkie kawałki niedosolonej omączonej biednej tektury, bez smaku. Nigdy więcej Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości