Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaki ser do 4 sery?
18-06-2016, 16:47
Post: #1
Jaki ser do 4 sery?
Jakich gatunków sera najczęściej używacie do klasycznej pizzy 4 sery?
Moja wersje są dwie:
-mozzarella, emmentaler, feta, gorgonzola pikantna. To wersja wytrawna, ostrzejsza w smaku
-mozzarella kulki z wody, gouda, feta, ser pleśniowy Dorblu. To jest wersja zjadliwa nawet dla osób, które nie lubią typowego sera pleśniowego.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-07-2016, 00:13
Post: #2
RE: Jaki ser do 4 sery?
Nikt nie robi takiej pizzy? Czy nie chcecie zdradzać receptury?
OK, sery twarde typu parmezam lub parmigiano dodajecie przed pieczeniem czy posypujecie po upieczeniu pizzę?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09-07-2016, 10:17
Post: #3
RE: Jaki ser do 4 sery?
do parmeńskiej z rukolą i szynka parmeńską zdecydowanie po Smile i np. grana padano Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09-07-2016, 18:26
Post: #4
RE: Jaki ser do 4 sery?
Taki ser na pewno pasuje do parmeńskiej, wypróbuję następnym razem Smile
Ja też posypuję po pieczeniu a czasami w trakcie, na sam koniec pieczenia żeby tylko lekko się stopił.
Moja ulubiona z takim serem to z pomidorami koktajlowymi obranymi ze skórki. Nacinam je na krzyż, zalewam wrzątkiem, skórka sama schodzi. Następnie układam na pizzy. Od zwykłych pomidorów różnią się tym, że się zapiekają i mają inny smak, są słodkie i miękkie. Takie właśnie po upieczeniu posypuję serem w proszku.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
31-07-2016, 16:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-08-2016 14:20 przez fransobolix.)
Post: #5
RE: Jaki ser do 4 sery?
100 g sera mozzarella
100 g sera gorgonzola
100 g sera ementaler
100 g parmezanu

______________________
odzież robocza i ochronna
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości