Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Długie pieczenie
27-04-2016, 23:39
Post: #1
Długie pieczenie
Pytanie jak najlepiej rozwiązać problem pieczenia kilku placków pod rząd. Z pierwszą pizzą jest łatwo, nagrzewamy piec na '2', wkładamy pizze i ustawiamy grzanie na '3'. Wszystko pod kontrolą. Ale już przy pieczeniu kilku trzeba jakoś opanować temperaturę aby grzałka była włączona na czas pieczenia. Problem w tym, że piec może być dostatecznie ciepły po poprzedniej pizzy i grzałka wyłączy się w połowie pieczenia kolejnej...
Zastanawiam się jak najlepiej do tego podejść, czy po wyjęciu jednej pizzy otworzyć piecyk, wychłodzić nieco i powtórzyć cały proces niemal od początku czy raczej podejść do tego inaczej.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01-05-2016, 18:57
Post: #2
RE: Długie pieczenie
Moim zdaniem lepiej jest przeprowadzić operację włożenia kolejnej pizzy jak najszybciej. My robimy zawsze na dwie pary rąk. Jedna osoba uchyla pokrywę ( nie otwiera całkowicie żeby nie tracić temperatury ) szybko wyjmujemy upieczoną pizzę, zamykamy na chwilę i powtarzamy operację wkładając kolejny placek. Grunt to ograniczyć właśnie moment otwarcia pokrywy, tak żeby nie tracić temperatury. I nie zaglądamy podczas pieczenia, chociaż kusi Wink
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości