Forum Jak u Mammy

Pełna wersja: Wymiana kamienia
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Czy są jakieś zalecenia co ile trzeba wymieniać kamień? Dzisiaj po paru dniach użytkowania zrobiłem kilka przypalonych plam po wycieku z pomidora. Ktoś ma jakieś doświadczenia?
Wymiana kamienia to raczej kwestia estetyki. Plamy i ciemnienie kamienia są normalne i nieuniknione podczas normalnego używania. Jednak przy odpowiednim traktowaniu nie wpływają negatywnie na jakość działania pieca. Niekorzystne ( powodujące wiekszą ilość dymu ) są plamy po oliwie, tego należy unikać, bo potem będą dymić przez długi czas. W skrajnych przypadkach można pomyśleć o wymianie kamienia.
oliwy do ciasta nie dodaję to nie powinno być problemu Blush

plamy powstały i pewnie będą dalej powstawać z powodu sporej ilości dodatków na pizzy, ale coś kosztem czegoś innego, jak zawsze Smile
Plamy powstają, ale chyba nie warto się tym przejmować, im dłużej użytkuje się piec tym lepsze efekty. Zrobienie gotowej pizzy zajmuje dokładnie tyle czasu ile jej zamówienie i oczekiwanie na dostawę. Mój piec jest używany min 2 razy w tygodniu i efekty są rewelacyjne. Zaoszczędziłam już sporo kasy. Jesteśmy bardzo zadowoleni z zakupu. Ostatnie zamówienie z czasów "przedpiecowych" to koszt ponad 100 zł za 3 cienkie kawałki niedosolonej omączonej biednej tektury, bez smaku. Nigdy więcej Smile
Przekierowanie